onsdag 7. oktober 2009

"Sunnhetsstigen"

Nett komt heim frå trening, og det er så herleg! Sit her med god samvittighet, nydusja og kveldsmaten er fortært. Spinning gjer godt for kropp og sjel!! :) Så i kveld blir det eit lite innlegg om sunnhet:)
De fleste av oss ønsker å forbedre helsen, og vi prøver å gjøre forandringer i et forsøk på at det skal virke. Men vi gjør ikke alltid de forandringene som har størst innvirkning på helsen! Begynner vi å spise mer frukt og grønnsaker, så setter ikke det noen demper på den virkningen mye fet mat og masse alkohol har på kroppen vår.
Hvis vi tenker oss at vi klatrer opp en stige! For hver forandring som gjøres, kommer du nærmere toppen, stedet hvor du øker din sjanse til å oppnå maksimal god helse. De nederste trinnene er de største forandringene, og så blir det mindre forandringer jo høyere vi kommer.

¤ Stump røyken! Hvis du røyker, så vil det å stumpe røyken være din største sjanse til ikke bare å oppnå bedre helse, men å se bedre ut og ikke minst føle deg bedre!

¤ Drikker du alkohol?..Gjør det på den franske måten: ”lite og ofte”. De som drikker et glass vin om dagen ,kontra de som drikker mye hver helg, har den beste helsen når det kommer til hjerte problemer.

¤ Beveg deg i moderat tempo minst 30 min om dagen! Det spiller ingen rolle hvor tynn du er eller hvor sundt du spiser hvis du ikke rører deg i det hele tatt. Kroppen din vil ”lide” ved for lite bevegelse. Kroppen trenger bevegelse for å stimulere magen ordentlig, for å ha god blodgjennomstrømning i kroppen-noe som gir optimal tilførsel av oksygen og næringsstoffer rundt i kroppen og til hjernen, lungene og hjertet. Bevegelse er med på å motvirke ryggproblemer og andre muskel lidelser, samt at det gjør det enklere å regulere vekten

¤ Spis mer frukt og grønnsaker! Det er nok den viktigste kostholdsendringen vi kan gjøre. Et kosthold rikt på frukt og grønt reduserer risikoen for hjerte- og karsykdommer. Det kan være med på å senke blodtrykket og minske kolesterol, forebygge noen typer kreft og hjelper med å holde magen i orden.

¤ Tren 2 - 3 dager i uken! Mange sier at de ikke liker å trene, men i dagens samfunn så er vi nødt til å gjøre det hvis vi skal opprettholde en god helse. Trening kan være både tøft og hardt, men helsemessig gir det en stor gevinst!

¤ Velg sunt fett istedenfor mindre fett! De siste forskningene sier at det er ikke den totale mengden fett, men hvilken type fett vi får i oss som er avgjørende. Fett som anbefales er fett i oliven olje, avocado, nøtter og oljer som er laget av dette. Fett som vi trenger mer av er omega3 fettsyrer.

¤ Spis mer fullkorn og mindre hvitt mel og sukker! De fleste av oss vet at for mye sukker er skadelig for kroppen. Men hvitt mel er nesten verre!! Produkter som er laget av hvitt mel er noe av det som får blodsukkeret vårt til å øke mest, faktisk nesten mer enn sukker. Dessuten gir det nesten ingen næring til kroppen.
Biletet er lånt frå greteroede.no, og teksten finn du på Aktiv Personlig Trening AS ved å klikke på overskrifta.

6 kommentarer:

 1. Hei! Såg du hadde vert inne på bloggen min og kommentert og blei litt nysjerrig =) Kjempe flott og spennande blogg du ha! Eg e nybegynner på detta, så det blir ikkje så innholdsrikt akkurat. Skule og familielivet tar masse tid (det ser det ut til at du veit alt om) uansett- veldig interessant blogg! Digga BIANCO sko! E fare for at eg tar turen innom igjen =) ha ein fin høst!

  SvarSlett
 2. heisann, solveig, "masa" igjen..hehe. joda har nettop sjekka,og jeg er lagt tilsom følger. bildet avmeg og min kjære er sammen med de andre mini-bildene under følgere ;)

  SvarSlett
 3. God morgen!
  Heidi skrev ALT + 3 i kommentaren min, så da fikk jeg det ikke til, men nå....
  ♥♥♥♥♥♥♥
  jippijippijippi :)
  Thanks for helping

  -June

  SvarSlett
 4. Da gleder vi oss til trekningen i morgen!!:D

  SvarSlett