tirsdag 6. oktober 2009

Ta vare på pusen din...

Eg var innom Tove sin fine blogg "Tankar frå ein kvardag", der eg las noko som står mitt hjerte nært! Ho oppmoda andre å skrive noko om dette på sine egne blogger, og det gjer eg gjerne! Eg vil dele hennar innlegg og, sidan det er så viktig, så her kjem det:Tove skriv:
"Det har brått vorte kaldt rundt om kring, og då er det viktig å ta godt vare på dyra. Særleg tenkjer eg på små, uskuldige kattungar som berre blir sende ut på eiga hand. Kanskje med eit håp om at dei aldri kjem tilbake. Kanskje som eit misforstått forsøk på å lære dei å verte sjølvstendige. Dersom du ikkje vil ha kattepusen din, eller alle kattungane, så må du gjere det einaste rette: ta livet av dei på ein human måte. Dersom du ikkje får gitt vekk alle kattungane dine, så må du i allefall ikkje berre sleppe dei ut på eiga hand!!!

I helga hadde ein kollega av meg funne ein ihelfrosen og utmagra kattunge på trappa si. Ho tok sjølvsagt inn pusen og gav han mat. Kva anna kan ein gjere???
Dagens vesle bøn er difor å ta godt vare på dyra no når gradestokken kryp nedover og snøen kjem lavare og lavare!
Pusane på biletet har det i alle fall “godt som katten”! Biletet har eg funne på “We heart it”, og det er Sara Berntsen med bloggen “The Point of Pointless” som har teke biletet.
Ta godt vare på dyra dine – og andre sine!
Det hadde vore kjekt om denne bodskapen kunne gå som ein farsott i Blogglandia i dag! Skriv gjerne om det same på bloggen din og link til innlegget mitt!!! "
Så folkens, dette er noko å tenke over! Eg kom til tenke over eit oppslag som var i lokalavisa vår, der Dyrebeskyttelsen i Sogn og Fjordane ikkje har moglegheit til å ta vare på alle kattane som treng hjelp.. Kvifor kan ikkje eigarar sjølv ta ansvar?! Eit godt tips, som eg synast alle burde tenke på, er å sterilisere/kastrere kattane sine! Sjølv om kattungar er verdas skjønnaste dyr (sjå mitt forrige innlegg;)), så er det ikkje verdt å la kattar fryse og svelte i hjel, fordi vi menneske er for late og ikkje gidd å tenke over konsekvensar... Bry deg! Og om alle gjer noko, hjelper det mykje!!

11 kommentarer:

 1. Å så gøy for de at de kommer i samme barnehage når de er så gode venner:)
  Godt å vite at de har det greit når man er borte fra de hele dagen:)

  Klem

  Ps. får aldri til det derre hjertegreiene jeg... Hvordan gjør du det?

  SvarSlett
 2. Vilken mysig blogg - hit kommer jag gärna igen!
  Ha en finfin dag! Kramar Joy

  SvarSlett
 3. Jeg har også lest Tove sin post, både her hos deg og hos henne. Er glad for at dere skriver dette slik at de som er stygg mot dyr kan komme på andre og bedre tanker.

  Heldigvis er det mange som liker katter :-)
  Stikker du innom meg kan du få hilse på namopusen min :-)

  SvarSlett
 4. hei, så du har vært på bloggen min og spurt om det var to lodder jeg har? og da må jeg svare ærlig.... tror det er det, jeg har lagt deg til, og følger deg og har kommentert på bloggen din. så jeg tror du vet mere enn meg om reglene her enn meg, jeg er bare glad for at jeg kom over bloggen din, jeg ,) og at jeg får være med i konkuranssen er ett pluss uansett antall "lodd"
  klem fra meg ;))

  SvarSlett
 5. Hei og tusen taakk for hyggelig kommenatar inne hos meg :))
  Jeg er så glad du fant meg sånn at jeg kunne få besøkt deg ;)
  Bloggen din er kjempefin og her vil jeg inn igjen, så jeg legger deg til inne hos meg :))

  Ha en fin dag
  Klem,Kari

  SvarSlett
 6. Åja, du har pus, ja :)
  Da er det bare meg som ha misforstått....

  Håper du har hatt en fin onsdag da, Snuppa :)

  Klem

  SvarSlett
 7. Ååå, får helt vondt av dyrene som fryser. Bra påminnelse!

  Takk for koselig hilsen hos meg. Og så var det de hjertene ja:)♥♥♥♥♥
  Jeg sier det ikke... hihi....


  Joda, jeg skal prøve;
  Trykk inn Fn og NumLk samtidig sånn at det lyser et eller annet sted (det viser at en funksjon er slått på).
  Så trykker du Alt og L(og et lite 3 står på mitt tastatur) ned samtidig, når du slipper igjen kommer hjertet. Etterpå må du huske å trykke Fn og NumLk av igjen, ellers blir tastaturet helt rart:) Lykke til og ha en fin kveld! Klem fra Heidi♥

  SvarSlett
 8. jippi, fikk det til!!! Takk, Heidi! ♥ :D

  SvarSlett
 9. Tusen takk for at du var med og spreidde bodskapen om å ta godt vare på dyra....

  SvarSlett